Kinos maakt bijzondere revalidatie toegankelijk

Nieuws

6 mei 2020

Kinos Revalidatie schaalt zorg weer op

Op 16 maart hebben wij organisatie breed het besluit genomen om onze zorgverlening tijdelijk te beperken tot urgente behandelingen om onze bijdrage te kunnen leveren aan de zorg voor Corona-patiënten. Ook het kunnen garanderen van de veiligheid en gezondheid van onze patiënten en medewerkers heeft daarin een grote rol gespeeld. Kort daarna werd dit landelijk beleid. 

Per 6 mei willen en kunnen wij onze reguliere zorg weer stapsgewijs opschalen. Dit uiteraard op verantwoorde wijze waarbij wij de actuele richtlijnen strikt volgen en de adviezen van onze beroepsgroepen ter harte nemen. 

Deze richtlijnen en adviezen gelden zowel voor onze zorgverleners als voor onze patiënten. Op al onze locaties hebben wij ervoor gezorgd dat u en wij de 1,5 meter veiligheidsnorm goed kunnen naleven. Daar waar u persoonlijk contact heeft met onze zorgverlener zijn de vereiste beschermingsmiddelen aanwezig. 

Vanaf 6 mei kunt u weer bij ons terecht voor intakes en vervolgbehandelingen. Uw arts en/of therapeut zal met u een behandelplan opstellen en de mogelijkheden voor (gedeeltelijke) zorg op afstand met u bespreken. 

Richtlijnen voor uw afspraak en bezoek 

In onderstaande overzicht geven wij uitleg over onze richtlijnen voor uw bezoek aan onze vestiging. 
Wij verzoeken u deze voorafgaand aan uw bezoek te lezen. 

Wanneer mag ik niet naar de vestiging komen? 

Indien u, of iemand binnen uw gezin, klachten heeft zoals hoesten, neusverkoudheid, koorts of diarree komt u NIET naar de vestiging. Wij verzoeken u om 1 dag voor uw afspraak telefonisch contact met ons op te nemen. We bespreken graag de mogelijkheid om de afspraak telefonisch of via beeldbellen te laten plaatsvinden. Op uw verzoek kan de afspraak ook verplaatst worden. 

Mag ik begeleiding meenemen naar mijn afspraak? 

Om het aantal bezoekers in onze vestigingen beperkt te houden ontvangen wij u het liefst zonder begeleiding. Indien begeleiding nodig is in verband met uw mobiliteit, of om een andere zwaarwegende reden, dan is maximaal 1 begeleider toegestaan. Indien u het prettig vindt, kunt u tijdens uw afspraak iemand laten meeluisteren via uw telefoon. 

Welke aanvullende maatregelen zijn er getroffen in de kliniek om mijn bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen? 

  • Wij ontvangen u graag op zijn vroegst 10 minuten voorafgaand aan uw afspraak. Bent u eerder? Dan verzoeken wij u nog even buiten te wachten. 
  • Bij binnenkomst wordt u verzocht om uw handen te desinfecteren, wordt uw temperatuur eventueel opgemeten en wordt u nogmaals de vraag gesteld of u of iemand binnen uw gezin klachten heeft zoals hoesten, neusverkoudheid, koorts of diarree. Indien dit het geval is, gaat de afspraak niet door en plannen we een nieuwe datum. 
  • We heten u van harte welkom, maar zullen u de hand niet schudden.  
  • In de wachtruimte zijn er minder zitplaatsen beschikbaar; zo kunt u anderhalve meter afstand houden tot een ander. 
  • Om reden van hygiëne zijn er geen tijdschriften beschikbaar in de wachtruimte. 

Wij danken u hartelijk voor uw begrip en voor het naleven van deze richtlijnen. 

We zijn verheugd u weer te mogen verwelkomen in een van onze vestigingen.